Physical Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124
Physical Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124
Produkt ten jest suchym, sproszkowanym EKSTRAKTEM z owoców z ekologicznych upraw dzikiej róży. Zawiera naturalne substancje, które powodują, że zawarty w tym preparacie NATURALNIE występujący kwas L-askorbinowy znacznie lepiej się wchłania.
Suplement nie zawiera zbędnych zbrylaczy, wypełniaczy i innych dodatków, a jego mikronizacja stoi na najwyższym farmaceutycznym poziomie. Idealna biodostępność została podyktowana wysokimi wymaganiami konsumentów.
Dzika róża od dawna stosowana jest jako jedno z bogatszych źródeł witaminy C. Witamina C przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Odpowiednia dieta to podstawa prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Absolutną koniecznością jest witamina C, która znana jest również jako kwas askorbinowy. Substancja ta ma ogromne znaczenie w medycynie i cieszy się dużą popularnością, również w Polsce. Przez wielu jest postrzegana jako główny czynnik poprawnej odporności. Czym charakteryzuje się witamina C w proszku? Jakie właściwości posiada? W jaki sposób należy ją dawkować? W jakich produktach możemy ją znaleźć? Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z poniższym artykułem, który z pewnością rozwieje wszelkie wątpliwości naszych czytelników.
Na dzień dzisiejszy witamina C w proszku naturalna cieszy się ogromną popularnością. Jest to jednak w zupełności zrozumiałe, bowiem posiada bardzo wygodą do przyjmowania formę, jednocześnie niesie ze sobą szereg innych zalet. Przede wszystkim jej cechą charakterystyczną jest to, że nie posiada konserwantów. Co więcej, ma pozytywny wpływ na przyswajanie żelaza, czyli jednego z najważniejszych pierwiastków w organizmie. Jako ciekawostkę warto przytoczyć, że witamina C pomaga w usuwaniu toksyn, ale również pozostałości po lekach syntetycznych. Niejednokrotnie stymuluje działanie naszej wątroby, jak również całego systemu immunologicznego. Może być też stosowana pomocniczo podczas leczenia astmy bądź alergii. Z powodzeniem może być przyjmowana w niewielkich ilościach, które oscylują w granicach od 0,5 grama do 1 grama. Często miesza się ją z wodą lub sokiem owocowym, w zależności od indywidualnych preferencji i upodobań. Witamina C w proszku naturalna może być przyjmowana nie tylko rano, ale również po południu lub bezpośrednio przed snem. Specjaliści twierdzą, że wzmacnia wzrok, jednocześnie posiada właściwości przeciwutleniające.
Nie bez powodu witamina C jest tak chętnie wybierana przez klientów. Jest to jeden z suplementów, który może wspierać organizm w różnorodnych dolegliwościach. Przede wszystkim działa ona przeciwutleniająco, jednocześnie zapobiega powstawaniu wolnych rodników. Należy podkreślić, że jest antyoksydantem i niejednokrotnie pobudza procesy odpornościowe. Warto wspomnieć o przyspieszonym gojeniu. Niewiele osób zdaje sobie sprawę z tego, że kwas askorbinowy działa rozpuszczająco na kwas moczowy, co jest szczególnie ważne dla osób, które cierpią na dnę moczanową. Uczestniczenie w przemianach tłuszczowych bądź steroidowych może zniwelować substancje toksyczne.
Kolejną właściwością witaminy C jest zwiększone przyswajanie żelaza. Konsekwencją tego jest zmniejszone prawdopodobieństwo wystąpienia powszechnej anemii. Kiedy analizujemy wszystkie korzyści, które płyną ze stosowania witaminy, należy pamiętać o tym, że jest to substancja na której nie warto oszczędzać. Kluczowe jest to, aby zadbać o odpowiedni jej poziom, kiedy regularnie uprawiany jest sport.
Nie da się ukryć, że witamina C prawdopodobnie jest jedną z najistotniejszych substancji, która występuje w życiu człowieka. To właśnie dzięki niej możliwa jest produkcja kolagenu, a także innych transmiterów. Co więcej, zawdzięczamy jej optymalne wchłanianie żelaza, jak również udział w zróżnicowanych procesach biochemicznych, o czym wiele osób zapomina. Na dzień dzisiejszy dzienna dawka witaminy C oscyluje w granicach od 60 do 100 mg. Różnica w dawce uzależniona jest od tego, w jakim wieku jesteśmy, a także jaką masę ciała posiadamy. Co więcej, nieco inne zapotrzebowanie będzie w przypadku osób, które trenują fizycznie i dla kobiet, które są w ciąży. Najważniejsze jest jednak to, aby przyjmować odpowiednie dawki. Jeśli zostaną one przekroczone, wówczas w praktyce dochodzi do sytuacji, w której do naszego organizmu wchłania się mniej suplementu. Nadmiar jest wydalany z moczem, co stanowi dla nas stratę pieniędzy.
Ogromną ciekawostką jest to, że część zwierząt potrafi samodzielnie wytworzyć witaminę C w organizmie. Niestety człowiek nie ma takiej możliwości, w konsekwencji niezbędne jest przyjmowanie jej za pośrednictwem pożywienia. Kwas ten jest wysoce rozpuszczalny w wodzie, co w praktyce oznacza, że nie jest możliwe zmagazynowanie tej substancji. Niedobory witaminy C najczęściej wiążą się z dużą ilością stresu, nadużywaniem papierosów, alkoholu, cukrzycy, nadciśnienia. Czynniki te mogą sprawić, że witamina C będzie wchłaniała się znacznie gorzej.
Tytułowy kwas występuje w wielu produktach roślinnych, zielonych i w pomarańczach. Wbrew pozorom cytryna nie dostarcza satysfakcjonującej ilości. Świetnym źródłem jest natomiast dzika róża, truskawka, acerola, rokitnik, porzeczka. Warto zwrócić uwagę na popularne warzywa, o ile ich obróbka termiczna nie jest zbyt duża. Mowa o brukselce, koperku, pietruszce, jarmużu, kalafiorze, szczypioru, szpinaku. Ciekawym źródłem jest też papryka żółta i kiwi. Jak można zatem zauważyć, źródeł witamin C jest naprawdę wiele.